CLOTHING • VINYL • CYCLING

DANDY eert Charlie!

Bij herenzaak DANDY is men druk doende met het inrichten van een expositie met foto’s van Charlie Watts. Om op passende wijze stil te staan bij het overlijden van de drummer van The Rolling Stones, Rock’n’Roll-legende en Londenaar van smetteloze stijl. 

Aanstaande vrijdag opent vanaf 18:30 uur op Botersloot 52a de expositie Charlie!. Met een fijne selectie van zeer exclusieve rock-art photography uit de archieven van V!P’s International Art Galleries.

Toppunt van de collectie is een serie van portretten en foto’s die ex-Stones bassist Bill Wyman in de loop der jaren schoot van Charlie Watts. De twee hadden een broederlijke verwantschap binnen de groep. En niet alleen omdat zij samen de ritmesectie van ‘the greatest Rock’n’Roll band in the world’ vormden. Ook op het persoonlijke vlak vonden ze elkaar; beiden waren relatief teruggetrokken personages in de achtergrond, zeker vergeleken met de flamboyante leiders Mick Jagger en Keith Richards.

DANDY-eigenaar Dave Andriese en Peter de Raaf van V!P’s kunnen terugblikken op een jarenlang lopende samenwerking bij vele boeiende projecten. Zo wisten zij onder andere Ron Wood en Pattie Boyd te winnen voor de charme van Rotterdam. Beide heren haalden afzonderlijk van elkaar Bill Wyman naar Rotterdam; De Raaf was een week lang Wyman’s gastheer in het kader van  een foto-expositie bij V!P’s. Andriese boekte de bassist voor een concert met zijn Rhythm Kings in Nighttown.

De expositie opent aanstaande vrijdag, 27 augustus, om 18:30 uur op feestelijke wijze. En is nog tot en met zaterdag 9 oktober te bezichtigen. Alle geëxposeerde foto’s zijn aan te schaffen tegen vriendelijke prijzen.