CLOTHING • VINYL • CYCLING

DANDY Dave maakt zijn come-back als discjockey!

DANDY Dave maakt aanstaande zondag zijn come-back als discjockey.
Op de eerste editie van “Helden uit West”, een nieuwe vinylzondagmiddag in het Westerpaviljoen, het Rotterdamse instituut op de kruising van de Nieuwe Binnenweg met de Mathenesserlaan.

Dandy Dave sjouwde zijn grote aluminium platenkoffer volgestouwd met singles over de gehele Europese landkaart. Als discjockey was hij graag gezien; van de Charlie-tent op Lowlands, puriteinse mod-hi-ha-happenings, tot in Hotel Central tijdens het Filmfestival. Als plaatjesdraaier mocht ‘ie een set verzorgen voor Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Ruim twee jaar geleden had Dandy Dave zoveel tegenzin gekweekt om nog langer al die platen overal naar toe te slepen, dat hij besloot te stoppen met draaien.

Voortaan draaide hij alleen zijn singels nog maar op de buizenversterkte Philips-koffergrammofoon aan de teakhouten keukenbar. En zelfs daar is hij recent mee gestopt, omdat het thuisfront niet in staat bleek om die onbetaalbare klanken op waarde te schatten.  

Maar aanstaande zondagmiddag staat hij dan toch weer achter de draaitafels. En zal hij in het Westerpaviljoen zijn obscure singles met sixties Soul-, Beat-, Rhythm’n’Blues, Jazz- en soundtrack-sound weer voor zich laten werken.

En het blijft niet bij plaatjes draaien: alle singles die op de draaitafel komen worden en passant onder de clièntele te koop aangeboden….!